Кава в зернах Гондурас Сан Маркос (англ. - San Marcos).
В профілі апельсин, червоне яблуко, червоні ягоди, польові квіти, какао
Кава з Гондурасу має багате різноманіття смаків, а найкраща кава, як правило, володіє комплексним смаком з яскравою, соковитою, живою кислотністю.
Солодкість ■■■□□
Аромат ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Кислотність ■■■□□
Добре підходить для заварювання в чашці, турці, гейзерній кавоварці, альтернативі та кавомашині.
Країна походження
В даний час Гондурас - найбільший виробник кави в Центральній Америці,і тим дивовижніше, що про появу цього продукту тут так мало відомо. Ранній запис і кава датується 1804-м роком, в ньому обговорюється якість гондураської кави. З цього можна зробити висновок, що вона з'явилася в Гондурасі до 1799 року, так як деревам потрібно декілька років, щоб принести перший врожай. Гондурас — країна, яка має прекрасні умови для культивування кави. Клімат, грунт та інші складові вдалого вирощування зерна дуже схожі на умови сусідніх країн. В Гондурасі виробляють якісні різновиди кави від недорогих сортів для купажів, до високогірних specialty лотів, які конкурують з іншими популярними видами з Центральної Америки. В минулому фермери Гондурасу перевозили свій врожай в Гватемалу, так як висока репутація цього регіону дозволяла продавати каву по більш високій ціні. Після введення експортного мита в кавовий бізнес, країна доклала немало зусиль для нарощування об'ємів виробництва та покращення якості зерна. Це призвело до збільшення попиту на каву з Гондурасу, тому потреба перевозити зерно відпала.
Умови зростання
Місцеві землі чудово підходять для вирощування кави, але цього не можна сказати про клімат. Через сильні дощі буває складно висушити зерна після обробки, тому ряд виробників поєднує сушку на сонці за допомогою механічного способу. З цієї ж причини вкорінилася думка, що кава з Гондурасу хорошої якості, але швидко втрачає аромат. Сьогодні країна докладає багато зусиль, щоб вирішити цю проблему.
Збір
Зерна кави зібрані на висоті 1250 - 2000 метрів. Зібрана зелена кава зберігається і транспортується в Грейн-про мішках, що забезпечує безпеку зібраних зерен від вологи.
Збір врожаю: грудень - квітень
Обсмаження кави
У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак та аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тижня "дихає" (відлежується) у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.
Як приготувати
Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з викорисстанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес, т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварювання в турці (джезві) та гейзері.
Зернова або мелена
Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань.
Як купити
Купити якісну зернову каву з Гондурасу в упаковках 100, 250, 500 грам і 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необходну вагу, кількість та оформте замовлення.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.