Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Дніпро, пр. Гагаріна, б. 74
м. Дніпро, пр. Гагаріна, б. 74
Телефони: +38 (063) 729 92 68‬
пн-пт 09.00-17.00
249 грн.

Купити Гондурас Marcala Azul

Продано
Виробник: Mercato Group
Код товару: #9114
Відгуки: (1)
В наявності
249 грн.
Характеристики: (дивитися всі)
Смак
грейпфрут, печене яблуко, тростинний цукор, шоколад
Ступінь обсмаження
Середня
Країна походження
Гондурас
Регіон
Las Pacayas, Marcala
Врожай
2022 рік

Кава в зернах Гондурас Маркала Азул (англ. - Marcala Azul).

В профілі грейпфрут, печене яблуко, тростинний цукор, шоколад

Кава з Гондурасу має багате різноманіття смаків, а найкраща кава, як правило, володіє комплексним смаком з яскравою, соковитою, живою кислотністю. 

Солодкість       ■■■□□
Аромат             ■■■■□
Гірчинка           ■■□□
Кислотність     ■■□□

Добре підходить для заварювання в чашці, турці, гейзерній кавоварці, альтернативі та кавомашині. 


Країна походження

В даний час Гондурас - найбільший виробник кави в Центральній Америці,і тим дивовижніше, що про появу цього продукту тут так мало відомо. Ранній запис і кава датується 1804-м роком, в ньому обговорюється якість гондураської кави. З цього можна зробити висновок, що вона з'явилася в Гондурасі до 1799 року, так як деревам потрібно декілька років, щоб принести перший врожай. Гондурас — країна,  яка має прекрасні умови для культивування кави. Клімат, грунт та інші складові вдалого вирощування зерна дуже схожі на умови сусідніх країн. В Гондурасі виробляють якісні різновиди кави від недорогих  сортів для купажів, до високогірних specialty лотів, які конкурують з іншими популярними видами з Центральної Америки. В минулому фермери Гондурасу перевозили свій врожай в Гватемалу, так як висока репутація цього регіону дозволяла продавати каву по більш високій ціні. Після введення експортного мита в кавовий бізнес, країна доклала немало зусиль для нарощування об'ємів виробництва та покращення якості зерна. Це призвело до збільшення попиту на каву з Гондурасу, тому потреба перевозити зерно відпала.

Умови зростання  

Місцеві землі чудово підходять для вирощування кави, але цього не можна сказати про клімат. Через сильні дощі буває складно висушити зерна після обробки, тому ряд виробників поєднує сушку на сонці за допомогою механічного способу. З цієї ж причини вкорінилася думка, що кава з Гондурасу хорошої якості, але швидко втрачає аромат. Сьогодні країна докладає багато зусиль, щоб вирішити цю проблему.

Збір

Зерна кави зібрані на висоті 1250 - 2000 метрів. Зібрана зелена кава зберігається і транспортується в  Грейн-про мішках, що забезпечує безпеку зібраних зерен від вологи.

Збір врожаю: грудень - квітень

Обсмаження кави

У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак та аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тижня "дихає" (відлежується) у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.

Як приготувати

Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з викорисстанням домашніх кавоварок і альтернативних  способах заварювання (кемекс, аеропрес, т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварювання в турці (джезві) та гейзері.

Зернова або мелена

Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань.

Як купити

Купити якісну зернову каву з Гондурасу в упаковках 100, 250 грам і 1 кілограм з доставкою по Україні  ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необходну вагу, кількість та оформте замовлення.

Теги: арабіка, фермерський, Гондурас

Головні_верх_сторінки
Смак
грейпфрут, печене яблуко, тростинний цукор, шоколад
Ступінь обсмаження
Середня
Країна походження
Гондурас
Врожай
2022 рік
Загалні
Регіон
Las Pacayas, Marcala
Технологія обсмаження
Air Roast System
Оцінка SCA
85
Висота зростання
від 1350 метрів
Спосіб обробки
Митий
Категорія
Зернова
Відгуки
5/ 5
середній рейтинг товара
1
0
0
0
0
Александр
Александр
16.09.2020
Моя оцінка:
Данный сорт кофе предлагаю ценителям смешивать с 2 другими сортами кофе в следующей пропорции:
- 25% Гондурас Marcala Azul;
- 25% Гватемала Huehuetenango;
- 50% Сальвадор Cuzcachapa
Гейзерная кофеварка, медленный огонь, добавить много хорошо мелкосмолотого кофе, спрессовав эту пудру пальцами. Когда жидкость в верхней колбе поднимется на половину высоты, взять чайной ложкой слой образовавшейся пенки, вернуть кофеварку на огонь, подождать до готовности. Затем влить в чашки (обычно 3 на гейзерную кофеварку 200-250 мл ёмкости). Добавить немного кипятка для смягчения горечи. Добавить сливки по вкусу. Добавить 1.2 чайной ложки сахара. Получается очень мягкий аромат именно с такой комбинацией 3 сортов в процессе варки, без горелого тона, который бывает в самые последние секунды при варке в гейзерной, когда начинается сильное бурление воды.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.

Рекомендовані товари