Смак: шоколад, фрукти, цитрус
  • Рейтинг:
  • Бренд:
  • Ступінь обсмаження:
    Середня
  • Країна походження:
    Гватемала
  • Урожай:
    2021 рік

598 грн.

Кава в зернах Гватемала SHB.

Має щільний смак з густим тілом, довгий шоколадний післясмак, фрукти та цитрус.

Солодкість      ■■■□□
Аромат            ■■■■□
Гірчинка          ■■■□□
Кислотність     ■■□□□

Добре підходить для заварювання в чашці, турці, гейзерній кавоварці та кавомашині. 


Країна походження  

Поширена думка, що кава у Гватемалу була завезена єзуїтами приблизно у 1747 році. Як і в Сальвадорі, тут кава стала важливою сільськогосподарською культурою після 1856 року, коли винахід штучних барвників знизив попит на індиго, який був на той час основною статтею доходу країни.

Гватемальські сорти кави відрізняються великою різноманітністю смаків, від легших, дуже солодких, фруктових та комплексних, до важких, багатих та більш шоколадних. 

До речі, практично вся кава, що вирощується в Гватемалі, характеризується  присмаком диму в ароматі - мабуть, це обумовлено особливим складом грунтів. У будь-якому випадку ця спецефічна якість високо цінується гурма, завдяки чому гватемальська кава входить до найпопулярніших у світі. Ви можете придбати каву Гватемала Уеуетенанго (Huehuetenango) в нашому інтернет-магазині з доставкою по всій Україні.

Умови зростання

У південній частині Гватемали сама природа  створила ідеальні умови для вирощування кавових зерен. Кава тут росте на схилах  вулканічних гір, на досить великій висоті над рівнем моря. Гватемальська кава вважається однією з найкращих у світі, проте справді відомих сортів, що вирощується в цій країні, не так багато. 

Регіон Уеуетенанго (англ. - Huehuetenango)  - це один з найбільш відомих регіонів Гватемали. В перекладі з мови  науатль назва перекладається як "місце давніх" або "місце предків". Тут знаходяться найвищі невулканічні гори в Центральній Америці, і вони дуже добре підходять для вирощування кави. Регіон виробляє по-справжньому приголомшливу каву і більше за інших залежить від її експорту.

 

Збір

Зерна кави зібрані на висоті 1250 - 2000 метрів. Зібрана зелена кава зберігається і транспортується в  Грейн-про мішках, що забезпечує безпеку зібраних зерен від вологи.

Збір врожаю: січень - квітень

Обсмаження кави

У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням  інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується)  у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.

Як приготувати

Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері. 

Зернова або мелена

Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань.

Як купити

Купити якісну мелену каву з Гватемали в упаковках 100, 250, 500 грам і 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість та оформте замовлення.

Ступінь обсмаження Середня
Країна походження Гватемала
Урожай 2021 рік
Технологія обсмаження Air Roast System
Ферма Manrique Quartez
Висота зростання від 1500 - 2000 метрів
Спосіб обробки Митий
Категорія Зернова

Рекомендовані товари

Теги: арабіка, фермерьский, Гватемала