Смак: карамель, фундук, шоколад та присмак тютюну.
  • Рейтинг:
  • Бренд:
  • Ступінь обсмаження:
    Середня
  • Країна походження:
    Куба
  • Урожай:
    2022 рік

256 грн.

Кава в зернах Куба Серано Лавада (англ. — Serrano Lavado).

У смаку можна відчути карамель, фундук, шоколад та легкий присмак тютюну.

 

Чудово підходить для заварювання в чашці, турці, гейзерній кавоварці та кавомашині.


Країна походження

Перша кавова плантація з'явилася на Кубі 1748 році. Але пік вирощування почався в 1789-му тисячами французьких кавових фермерів, яким довелося втекти від збройного повстання рабів на Гаїті. Ці фермери набули широких знань про землеробство та переробку кави. Кубинська кава також цінується за її культурне та символічне походження. Французькі кавові фермери вирощували каву в Сьєрра-Маестра. Кліматичні умови та склад ґрунту були ідеальними для кавової плантації та дозволили інтенсивно розвиватися для вирощування кави.

Умови вирощування

Цей гірський регіон, що простягся по всьому південному узбережжю, відомий як місце ведення опору та партизанських воєн, починаючи з 1500-х років і закінчуючи революцією 1950-х. Основна частина виробництва кави Куби зосереджена саме тут. Куба Серрано росте порівняно з іншими кубинськими сортами кави відносно низькою і має чистий профіль чашки. Мокрий процес призводить до кави з насиченим і м'яким ароматом, що нагадує трохи медові ноти.

Висота зростання: 1000 - 1200 метрів.

Збір

Зараз на Кубі виробляється близько 6 – 7 тис. т кави на рік. Багато фермерів працюють на застарілому устаткуванні і досі використовують мулів. Дороги перебувають у жахливому стані. Каву зазвичай сушать на сонці, але є і механічне сушіння. Більшість експортної кави проходить миту обробку.

Збір врожаю: липень - грудень

Обсмаження кави

У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується)  у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.

Як приготувати

Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері. 

Зернова або мелена

Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань. 

Купити якісну зернову каву з Куби в упаковках 100, 250, 500 грамів та 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість упаковок та оформте замовлення.

Ступінь обсмаження Середня
Країна походження Куба
Урожай 2022 рік
Технологія обсмаження Air Roast System
Регіон Sierra Maestra
Оцінка SCA 83,5
Висота зростання від 1000 - 2000 метрів
Спосіб обробки Мита
Категорія Зернова
Вибір кави. Як не прогадати?
Вибір кави. Як не прогадати?
Вибір кави. Як не прогадати. У магазині Mercato завжди понад 30 позицій свіжообсмаженої кави, яку ми доставляємо по всій Україні. Кожен сорт має опис смаку, висоту зростання зерен, інформацію про регіон збору та іншу, яка буде цікавою і корисною ..

Рекомендовані товари