Смак: ноти тютюна, черешні, здоби, тросниковий цукор
  • Рейтинг:
  • Бренд:
  • Ступінь обсмаження:
    Середня
  • Країна походження:
    Танзанія
  • Урожай:
    2022 рік

222 грн.

Кава в зернах Танзанія PB.

В смаку - ноти тютюна, черешні, здоби та тросникового цукру.


Смакові характеристики

Комплексний, насичений. Танзанійська кава буває соковитою, цікавою, вишуканою.

Солодкість   ■■■□□
Аромат         ■■■
Гірчинка       ■■□□
Кислотність ■■□□

 

Відмінно підійде для приготування в чашці, турці, гейзерній кововарці та кавомашині.

Країна походження

Танзанія вражає широким поєднанням дикої природи, культурного багатства та природних вершин. Ще з початку 1900-х років Танзанія особливо зосереджувалась на збереженні своєї природної краси. Сьогодні близько 38% території країни є офіційними національними парками чи заповідними зонами. Додайте до цього дивовижну берегову лінію та засніжену Кіліманджаро на півночі. Серед цієї різноманітності тут знайдеться кілька найкращих африканських чашок кави зі складними профілями. Виробництво кави в Танзанії здебільшого зустрічається навколо Кіліманджаро на півночі та в південній частині високогір'я Mbeya.

Умови зростання

Регіон з центром у місті Мбея на півдні країни є ключовим виробником дорогих експортних культур – кави, чаю, какао та спецій. Останнім часом інтерес до регіону зріс і з боку компаній із сертифікації та неурядових організацій, які прагнуть покращити якість кави, яка традиційно не дуже висока. Mbeya є досить віддалений регіон, який має унікальну особливість. Тут каву вирощують на високих плато замість крутих схилів. Аграрії в цьому регіоні стикаються з інтенсивним сонячним світлом влітку, але й надзвичайно сильними зливами в зимовий час.

Висота зростання: 1200 -2000 метрів

Збір

Ці фермери зазвичай не мають ділянки більш ніж 2 га. Окрім кави вони також вирощують кукурудзу та сою для власних потреб. Виробництво кави все ще ручною працею. Так збираються тільки справді стиглі ягоди. Потім фермери доставляють ягоди до станцій обробки, які належать та експлуатуються 10-80 фермерами з відповідних AMCOS. Кооперативи регулярно проводять тренінги з агрономії, зосереджуючи знання на покращенні якості кави та якості обробки. Ця кава з Південної Mbeya зібрана вручну. Завзята праця відображається у вишуканій чашці з інтенсивними нотами.

Збирання врожаю: червень — жовтень

Обсмаження кави

У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням  інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується)  у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.

Як приготувати

Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері. 

Зернова або мелена

Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань. 

Як купити

Купити якісну каву в зернах Танзанія АА в упаковках 100, 250, 500 грам і 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість та оформте замовлення.

Ступінь обсмаження Середня
Країна походження Танзанія
Урожай 2022 рік
Технологія обсмаження Air Roast System
Регіон Mbeya, South Tanzania
Оцінка SCA 82
Висота зростання від 1600 метрів
Спосіб обробки Мита
Категорія Зернова

Рекомендовані товари