Портативна і красива кавоварка — аеропрес. Будьте вдома чи в подорожах — приготувати смачну каву за допомогою аеропреса легко і просто. Пристрій компактний, простий у використанні і в результаті дає відмінний смак кавового напою. Готуйте каву з ним вдома або десь в горах і отримуйте чудовий результат. З'явився цей кавовий гаджет порівняно недавно, в 2005 році. Винахід належить Алану Адлеру.
І в цій статті ми розберемося, як приготувати каву в аеропресі.
Принцип роботи аеропреса: вода проходить через каву під тиском руки. Завдяки фільтру напій виходить прозорим і чистим, а завдяки тиску — більш щільним, ніж, наприклад, в кемексі.
Крок 1
Доведіть до кипіння чисту фільтровану або бутильовану воду, потім дайте їй охолонути близько хвилини.
Крок 2
Вставте фільтр в пластикову кришку з отворами.
Крок 3
Зберіть аеропрес, максимально витягніть поршень і поставте в нього аеропрес. Засипте мелену каву. Помел для аеропреса підходить середній. Приблизно, як для кемекса.
Крок 4
Залийте каву невеликою кількістю гарячої води (близько 30 грамів), розмішайте спеціальною ложкою і почекайте секунд 30.
Крок 5
Долийте воду, що залишилася (290 грамів) і дайте настоятися одну хвилину.
Розмішайте настояну каву, закрийте аеропрес кришкою, переверніть кришкою вниз на чашку або склянку і тисніть на поршень. Напій готовий, коли почуєте, як аеропрес видав шиплячий звук і випустив повітря.
Аеропрес дає можливість для експериментів з помелом, так як добре реагує на його зміни. Рекомендуємо вибирати різний помел для різних сортів кави і спиратися на свій смак при приготуванні кави за допомогою цього пристрою.