Смак: м'яка, горіхово-шоколадна кава, післясмак нагадує горіхову пасту
  • Рейтинг:
  • Бренд:
  • Ступінь обсмаження:
    Середня
  • Країна походження:
    Бразилія
  • Урожай:
    2022 рік
  • В наяявності:
    11 шт.

185 грн.

Зернова кава Бразилія Сантос (англ. — Santos).

Смак: м'яка, горіхово-шоколадна кава, післясмак нагадує горіхову пасту.

 

Солодість      ■■□□
Аромат          ■■
Гірчинка        ■■□□
Кислотність  ■■□□□

Чудово підійде для заварювання в чашці, турці, гейзерній кавоварці та кавомашині.


Країна походження

Протягом майже 150 років Бразилія була найбільшим виробником кави у світі. У минулому її частка на ринку становила 80%, зараз на неї припадає приблизно третина. Каву завезли до Бразилії з Французької Гвіани у 1727 році, коли країна ще була португальською колонією. Бразилія Сантос 17/18 - одна з найвідоміших комерційних кав у світі, що отримала свою назву завдяки порту Сантус на південному сході Бразилії.

Бразилія – лідер світового виробництва з виробництва кави. Попри цю думку, ця країна не є батьківщиною кавових зерен, але сьогодні, завдяки активному продажу зернової кави, Бразилію можна по праву назвати другою батьківщиною напою. На сьогоднішній день саме Бразилія є провідним виробником високоякісної натуральної зернової кави. До речі, ця тенденція зберігається протягом ось уже півтори сотні років. Кава з унікальним, ніжним присмаком прянощів. Ідеальний для вживання після обіду чи вечері. Вважається найвищою якістю серед мусонних видів кави. Її назва пов'язана з процесом зберігання зібраного врожаю зерен у відкритих приміщеннях, де вони кілька тижнів під час сезону дощів зазнають впливу сильних вітрів. В результаті – солодкі зерна з низькою кислотністю.

Умови вирощення

Історично регіон Сул-Ді-Мінас став домом для багатьох виробників кави, тому тут на невеликих фермах працюють із покоління до покоління. Ймовірно, тому в регіоні так багато кооперативів. Попри переважання невеликих ферм, це промислово розвинений регіон, де поширений механізований збір врожаю. Останнім часом деякі області регіону, наприклад Карму-де-Мінас, привертають особливу увагу. У цьому муніципалітеті, розташованому біля невеликого села Карму, багато виробників намагаються максимально використовувати можливості ґрунту та клімату для отримання гарної кави.

 

Висота зростання: 750 - 1350 метрів.

Збір

Бразилія - ​​промислово розвинена країна у світі. Але вона завжди ставила за основу врожайність і виробництво і тому не заробила репутацію виробника кави найвищої якості. Більшість великих ферм застосовують досить примітивні методи збирання врожаю, зокрема стрипінг, коли з гілки одним рухом знімають усі ягоди.

На великих та рівнинних плантаціях (основна маса великих плантацій Бразилії) використовують спеціальні машини для збирання врожаю. Жоден із цих методів не враховує зрілість кавової ягоди, і тому в зібраному врожаї може бути багато недозрілих плодів.

Довгий час у Бразилії каву сушили, розкладаючи її на патіо під сонцем. Поява напівмитого методу обробки – хані – у 1990-х роках допомогла покращити якість. Та й бразильські виробники спешалті, які збирали врожай вручну, вирощували цікаві сорти у високогір'ї, багато років намагалися позбутися стереотипу, що сформувався, ніби бразильська кава з його низькою кислотністю і щільним тілом більше підходить для еспресо-блендів.

 

Збір урожаю: травень – вересень

Обсмаження кави

У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням  інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується)  у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.

Як приготувати

Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері. 

Зернова або мелена

Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань. 

Як купити

Купити якісну мелену каву з Бразилії (Brasil) в упаковках 100, 250, 500 грам і 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість та оформте замовлення.

Ступінь обсмаження Середня
Країна походження Бразилія
Урожай 2022 рік
В наяявності 11 шт.
Технологія обсмаження Air Roast System
Регіон Суль-де-Мінас
Висота зростання від 850 метрів
Спосіб обробки Митий
Категорія Зернова

Рекомендовані товари

Теги: Бразилія, арабіка Бразилія