Смак: жасмин, червона смородина, квіти.
  • Рейтинг:
  • Бренд:
  • Ступінь обсмаження:
    Середня
  • Країна походження:
    Ефіопія
  • Урожай:
    2022 рік

264 грн.

Кава зернова Ефіопія Іргачіф (англ. - Yirgacheffe).

Напій має ніжний фруктовий смак із відтінками жасмину, червоної смородини, квітів.

Солодкість       ■■■■□
Аромат             
■■■■□
Гірчинка           
■■□□□
Кислотність     
■■■□□



Чудово підходить для будь-якого способу приготування


Країна походження

З усіх країн-виробників кави Ефіопія найпривабливіша. Її чарівність пояснюється не тільки незвичайною і приголомшивою кавою, яка тут вирощується, але й таємницею, 
що огортає країну. Неймовірна ефіопська кава з квітковим та фруктовим ароматом відкрив професіоналам різноманітний світ смаків. 
Можна досить впевнено стверджувати, що Ефіопія - колиска кави, закрема сорту арабіка, що росте тут у дикому вигляді. 
Країна збирає третину світового виробництва кави арабіка.

За оцінками, кожен четвертий житель Ефіопії (всього близько 12 мільйонів чоловік) займається збиранням та вирощуванням кави. Кава є найважливішою харчовою культурою.
Його споживання населенням Ефіопії дуже високе і сягає 10 кг на душу населення за рік. Кава вирощується як у крихітних патріархальних селянських плантаціях, так і на великих сучасних. 

Ферма, на якій вирощуються ці чудові зерна, було створено у 2012 році в Ато Міджані. Вона розташована навколо села Сакаро, в районі Гедеб, неподалік Трудо. Гедеб є одним з улюблених районів Трабоккі, які виробляють каву Іргачіф (англ. – Yirgacheffe), тому що він відомий своїми нотами жасмину, червоної смородини та квітковими ароматами. Помітною різницею у регіоні Гедеба проти інших районів Іргачифа є стан плантації. Грунт тут поживніший і вологіший, ніж у північній частині Іргачифа.

Умови вирощування


Ефіопська кава росте на висотах від 1750 до 2200 метрів над рівнем моря при середньорічній температурі 20-25 ° С і опадах 1500-2000 мм на рік. Каву з Ефіопії 
можна розділити на три категорії залежно від способу виробництва:

  • Лісовий (дикорослий) - одержують із зерен диких кавових дерев. Урожайність таких дерев невелика.
  • Садовий - одержують із дерев посаджених навколо фермерських будинків чи інших будівель. Ця категорія дає основну частину ефіопської кави.

 

  • Каву на фермах - отримують з дерев, що ростуть на фермах. Тут застосовуються стандартні сільськогосподарські практики, включаючи обрізку, мульчування та відбір.


Збір

Кава митої обробки неймовірно ароматна, з насиченими нотами цитрусу та квітів. Для нього також характерне легке та витончене тіло. Без сумніву, Іргачіф - один із найцікавіших і перспективних регіонів вирощування кави. Найкраща кава цього регіону заслужено високо цінується, і хоча вона може швидше нагадати чашку чаю "Граф Грей", але цей смак того вартий.

Висота зростання: 1750 - 2200 метрів.

Збір врожаю: жовтень - січень


Обсмаження кави

У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням  інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується)  у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.


Як приготувати

Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері. 


Зернова або мелена

Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань. 


Як купити

Купити якісну зернову каву Ефіопія Іргачіф в упаковках 100, 250 грам і 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість та оформте замовлення.

 

Ступінь обсмаження Середня
Країна походження Ефіопія
Урожай 2022 рік
Технологія обсмаження Air Roast System
Регіон Yirgacheffe
Сорт Heiloom
Ферма Halo Hurtume
Оцінка SCA 85 балів
Висота зростання 1750 - 2200 метрів
Спосіб обробки Мита
Категорія Зернова
Вибір кави. Як не прогадати?
Вибір кави. Як не прогадати?
Вибір кави. Як не прогадати. У магазині Mercato завжди понад 30 позицій свіжообсмаженої кави, яку ми доставляємо по всій Україні. Кожен сорт має опис смаку, висоту зростання зерен, інформацію про регіон збору та іншу, яка буде цікавою і корисною ..
О чем нам говорят названия в описаниях вкусов и ароматах кофе.
О чем нам говорят названия в описаниях вкусов и ароматах кофе.
Фрукты, ягоды, цитрусы, шоколад и др. О чем нам говорят названия в описаниях вкусов и ароматах кофе.Первое о чем мы должны знать — уважающий себя обжарщик или продавец кофе никогда не использует ароматизаторы и другие добавки в своем продукте. К..
ШЕСТЬ ПРАВИЛ ПРИГОТОВЛЕНИЯ КОФЕ ДОМА.
ШЕСТЬ ПРАВИЛ ПРИГОТОВЛЕНИЯ КОФЕ ДОМА.
ШЕСТЬ ПРОСТЫХ ПРАВИЛ ПРИГОТОВЛЕНИЯ КОФЕ ДОМА.Многие думают что приготовить вкусный кофе дома — задача не из легких. Наблюдая за тем, как бариста виртуозно готовит Ваш любимый эспрессо или латте, думаем о том что повторить эту магию до..

Рекомендовані товари

Теги: арабіка, фермерський, Єфіопія