Кава в зернах Папуа-Нова Гвінея Sigri.
За походженням Папуа-Нова Гвінея ще не найчастіший гість у нашому списку. Після першого випробування в 2016 році ми продовжували шукати більш вигідні партнерські відносини, оскільки впевнені, що це джерело кави сповнене потенціалу. Цього року ми раді запропонувати вам новий асортимент кави зі Східного нагір'я, одним із яких є Bomai AX.
Напій виходить солодким, у смаку добре чутний шоколад, кісточкові фрукти, сушений манго та полуниця.
Солодкість ■■□□□
Аромат ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Кислотність ■■□□□
Чудово підходить для заварювання в чашці, турці та гейзерній кавоварці.
Країна походження
Коли кава прибула до Папуа-Нової Гвінеї достовірно невідомо. Ми знаємо, що комерційне виробництво кави значно зросло у 1920-х роках. Як згадувалося вище, кавові володіння переважно належали і керувалися іноземцями, переважно австралійцями, британцями та німцями. Промисловість розвивалася нарівні з зростаючим міжнародним ринком, покращеною інфраструктурою та будівництвом нових та ефективних сухих млинів. Починаючи з 1980-х років, у PNG спостерігається зниження загального обсягу виробництва дотепер. Однією з причин є фрагментація створених кав'ярень, внаслідок чого з'явилася велика кількість дрібних фермерських господарств. Проблеми ускладнюються відсутністю інвестицій в інфраструктуру, скороченням державної підтримки та тим фактом, що кава стала додатковим товаром, а не основним напрямком. Складність і у важкому спілкуванні між безліччю різних корінних громад та відмінностями культурних традицій.
Умови зростання
Провінція Чимбу, яка включає район Бомаї, розташована між Західним і Східним нагір'ям. На відміну від околиць, в Чимбу немає ні рівнин, ні долин. Провінція складається з крутого та безперервного гірського хребта, що робить вирощування кави надзвичайно важким. Кава з цієї області не має гарної репутації, тому що вона зазвичай змішується з пергаментною кавою із Західного нагір'я. Брокери купують пергамент дрібних виробників і збирають каву вздовж основних доріг чи шосе, щоб продавати їх експортерам у Гороці.
Збір
Пол Сірігн (англ. Paul Sirigine) запустив проект Bomai у 2013 році, організувавши сухий млин у Гороці, де вони могли переробляти лише каву від дрібних фермерів із регіону Бомаї. У 2015 році їм було надано ліцензію на експорт, і вони могли безпосередньо доставляти каву Bomai на міжнародний ринок кави. Це дозволило їм продовжувати займатися програмами підтримки дрібних фермерів, із якими вони працюють. Самуель Раффана, виконавчий директор сухого комбінату, розпочав проекти у регіоні Бомаї, впроваджуючи методи покращення збору та мокрої обробки. Вони також надали склад у Чимбу, де каву можна зберігати та перевіряти перед відправкою до млина у Гороці.
Обсмаження кави
У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується) у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.
Як приготувати
Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері.
Зернова або мелена
Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань.
Як купити
Купити якісну каву в зернах Папуа-Нова Гвінея Bomai в упаковках 100, 250, 500 грам і 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість та оформте замовлення.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.