Кава Ефіопія Сідамо гр. 2 (англ. - Sidamo gr.2).
Смак чистий, ніжний, з квітково-фруктовими тонами. Має помірну цитрусову кислинку.
Солодкість ■■■■□
Аромат ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Кислотність ■■■□□
Чудово підходить для будь-якого способу приготування.
Країна походження
Можна досить впевнено стверджувати, що Ефіопія — колиска кави, зокрема, сорту арабіка, який росте тут в дикому вигляді. Країна збирає третину світового виробництва кави арабіка. За оцінками, кожний четвертий житель Ефіопії (всього близько 12 мільйонів людей) займається збиранням і вирощуванням кави. Кава є важливою хаврчовою культурою. Її вживання населенням Ефіопії дуже високе та досягає 10 кг на душу населення за рік. Каву вирощуєть як на маленьких сільських плантаціях, так і на великих сучасних. В центрі та на півдні Ефіопії розташувався район кавового виробництва, під назвою Сідамо. Це один з трьох регіонів (разом з Харі та Іргачіфом), назву якого ефіопська влада зробила торговою маркою в 2004 році, щоб цю самобутню каву впізнавали в усьому світі.
Умови вирощування
Ефіопська кава росте на висоті від 1400 до 2200 метрів над рівнем моря при середньорічній температурі 20—25°С та опадах 1500—2000 мм на рік. Кава з Ефіопії можна розділити на три категорії в залежності від способу виробництва:
- Лісний (дикорослий) - отримують із зерен диких кавових дерев. Врожайність таких дерев невелика.
- Садовий - отримують з дерев посаджених навкруги фермерських домівок або інших будівель. Ця категорія дає основну частину ефіопської кави.
- Кава на фермах - отримують з дерев, що ростуть на фермах. Тут застосовують стандартні сільськогосподарські практики, що включає обрізання, мульчирування та відбір.
Збір
Сідамо виробляє каву із зерен митої та натуральної обробки, яку особливо цінують прихильники фруктової та дуже ароматної кави. Сьогодні країна — один із лідерів кавового виробництва. Напрочуд дивно, що значна частина диких кавових лісів не здається в експлуатацію. Господарства плантацій дають незначну частину збору кави, але на них припадають найбільш дорогі сорта.
Збір урожаю: жовтень - лютий.
Обсмаження кави
У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується) у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.
Як приготувати
Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері.
Зернова або мелена
Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань.
Як купити
Купити якісну каву Ефіопія Сідамо гр.2 в упаковках 100, 250 грам та 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість та оформте замовлення.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.