Смак: слива, шоколад, легкий цитрусовий післясмак
  • Рейтинг:
  • Бренд:
  • Ступінь обсмаження:
    Середня
  • Країна походження:
    Колумбія
  • Урожай:
    2022 рік

221 грн.

Кава в зернах Колумбія Меделін Супремо (англ. — Medelin Supremo).

Напій має приємний смак шоколаду, сливи та цитрусів.

Солодкість       ■■■□□
Аромат           ■■■□□
Гірчинка        ■□□□□
Кислотність  ■■□□

Чудово підійде для заварювання у чашці, турці, гейзерній кавоварці та кавомашині.

 


Країна походження

Колумбія - один із найбільших виробників кави у світі, його експорт контролюється Національною Федерацією. Кава - один з головних продуктів Колумбії. У кавовому бізнесі зайнято понад 400 000 осіб на території понад 1 млн гектар. Колумбія — другий після Бразилії найбільший експортер кави та провідний виробник «митої кави», також відомої професіоналам як «м'яка». Кава сорту «арабіка» вперше почала культивуватися іспанськими місіонерами на крутих схилах Кордильєрів на початку 19 століття. Більшість плантацій знаходяться саме довкола цих територій. Кордильєри – це складки земної кори, які перетинають усю країну та продовжують свій шлях до Вогняної Землі. Вони також відомі як "територія кави". Сприятливий клімат країни та особливо складні технології культивації та обробки роблять колумбійську каву однією з найкращих на землі. З неї виходить чудовий помел та настій. У неї середня кислотність і аромат, що нагадує свіжу олію. Одна з великих переваг цієї кави перед бразильською в тому, що колумбійські фермери не переймаються морозами, що знищують урожай. Їхній клімат настільки постійний, що можна прогнозувати погоду практично на рік.

Умови вирощення

Поєднання родючих ґрунтів та гарного географічного положення в регіоні Уїла (англ. Huila) добре підходить для вирощування кави. На наш досвід місцева кава має найскладніший, фруктовий смак у всій Колумбії. У регіоні діють понад 70 тис. фермерів, обробляючи понад 16 тис. га землі.

Збір

Зерна кави зібрані на висоті 1250 – 2000 метрів. Зібрана зелена кава зберігається і транспортується в Грейн-про мішках, що забезпечує збереження зібраних зерен від вологи.

Збір врожаю: квітень - травень

Обсмаження кави

У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням  інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується)  у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.

Як приготувати

Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері. 

Зернова або мелена

Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань. 

Купити якісну зернову каву з Колумбії (Colombia) в упаковках 100, 250, 500 грамів та 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість упаковок та оформте замовлення.

Ступінь обсмаження Середня
Країна походження Колумбія
Урожай 2022 рік
Технологія обсмаження Air Roast System
Регіон Уила
Оцінка SCA 83,5
Висота зростання 1250 - 2000 метрів
Спосіб обробки Митий
Категорія Зернова

Рекомендовані товари