Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Дніпро, пр. Гагаріна, б. 74
м. Дніпро, пр. Гагаріна, б. 74
Телефони: +38 (063) 729 92 68‬
пн-пт 09.00-17.00
140 грн.

Купити Чай Масала

Код товару: #502
Відгуки: (0)
29
140 грн.
Купити в один клік
Характеристики: (дивитися всі)
Смак
Інтенсивний насичений смак з глибоким, пікантним ароматом
Категорія
Чорний чай
Бренд
Mercato

Чай чорний Масала

 

Чай чорний масала.

Пікантний, ароматний та зігріваючий напій, створений на основі крупнолистового чорного індійського чаю з додаванням різноманітних прянощів. Насичений смак напою відтінений нотками молока.

Традиційні для цього чаю спеції – кардамон, імбир, гвоздика, аніс, рожевий, зелений, білий перець та бадьян.

Створення купажу: міфи та історія

Найчастіше в Індії Масала  це суміші спецій, що використовуються в кулінарії. Історія цього напою налічує тисячі років. Гаряче молоко насичували різними прянощами і пили на сніданок, вважалося, що такий напій надає сили і заряджає енергією на цілий день. Цікаво, що чорного чаю в тому напої не було зовсім.

 Сам чайний кущ відомий в Індії дуже давно, але його листя використовували здебільшого в лікарських цілях. Повсякденним напоєм чай зробили англійці у середині 19-го століття, розпочавши 1830 року його промислове виробництво. Перші саджанці були завезені в Асам, де швидко розрослися. І вже до 1900 половину споживання чаю в Британії забезпечувала Індія, потіснивши Китай. Для порівняння, раніше китайський чай займав 90% ринку.

 Так, у класичний рецепт масали почали додавати новий інгредієнт. Спочатку ідея була прийнята місцевим населенням із великим захопленням. Можливо, справа була у високій вартості продукту, а може зіграло роль небажання відходити від багатовікових традицій. У будь-якому випадку, спроби Британської корони популяризувати масалу не мали великого успіху.

 Через непідйомну для простих людей ціну масала тривалий час залишалася швидше молочним напоєм, ніж чайним. Крім того, до неї додавали величезну кількість цукру і спецій, прагнучи надати яскравіший смак і аромат. Популярність масали з чорним чаєм різко зросла лише до середини 20 століття, коли почали впроваджуватись механічні способи обробки, і вартість чаю істотно знизилася, зробивши його доступним для місцевих жителів.

 

Склад чаю масала

Класичний чай масала включає п'ять головних інгредієнтів – лист чорного чаю, молоко, воду, спеції та підсолоджувач. Далі починаються варіації на тему, і тут кожен може експериментувати в міру своєї фантазії, тому що жодного однозначно правильного рецепту масали не існує.

В Індії, де чай масала дуже популярний, продається безліч готових наборів для приготування цього напою: іноді це разова порція спецій, яку можна покласти в будь-який чай з молоком, в інших випадках - чайні пакетики, де чай доповнений прянощами. Другий варіант має великий попит у іноземців: такий набір для масали зручно використовувати - досить просто покласти в кипляче молоко і поварити небагато. Також можна купити розчинні порошкові суміші та концентрати.

Як правильно готувати та пити чай масалу

У світі існує безліч варіантів, як приготувати чай масалу, щоб це було смачно і корисно. Ви можете, наприклад, змішати всі інгредієнти відразу і потім доводити до кипіння, а можете додавати один за одним. Можете довго томити на вогні ваш масала-чай або зняти його з плити відразу ж, як з'являться перші бульбашки - це виключно справа смаку і досвіду.

Нижче ми дамо рецепт класичного чаю масалу та ще кількох альтернативних способів, відштовхуючись від яких можна вигадувати свої власні рецепти.

Класичний рецепт чаю масалу (4 порції)

Вам знадобляться спеції (візьміть у рівній кількості гвоздику, кардамон, імбир, корицю та зірчастий аніс), чорний чай асам, вода, молоко (від 3% жирності) та тростинний цукор.

Візьміть вогнетривкий чайник, який легко відмити, кавник або емальовану каструльку і наповніть сумішшю води та молока у пропорції 1:2, 1:3 або 1:4 (за смаком). У сумі у вас має вийти 4 склянки рідини.

Доведіть до кипіння і додайте чорний чай (в ідеалі – гранули) обсягом 1-3 чайні ложки (за смаком) і суміш спецій (0.5-1 чайної ложки).

Варіть 5-10 хвилин, не допускаючи повторного закипання.

До готового напою додайте цукор за смаком.

Готовий чай масалу повинен мати гарний світло-коричневий колір, що чимось нагадує какао на молоці, але при цьому має більш червоний відтінок.

Якщо він вийшов занадто насиченим або, навпаки, білим, значить наступного разу вам варто трохи підкоригувати пропорції, скорочуючи або збільшуючи відсоток молока, води та заварювання.

За традицією пити масала-чай слід, поки він залишається гарячим, але насправді це виключно справа смаку (головне пам'ятати, що зігрівальні властивості все ж таки краще розкриваються при високих температурах).

Головні_верх_сторінки
Смак
Інтенсивний насичений смак з глибоким, пікантним ароматом
Бренд
Mercato
Загалні
Категорія
Чорний чай
Відгуки
0/ 5
середній рейтинг товара
0
0
0
0
0
Немає відгуків про цей товар. Станьте першим, залиште свій відгук.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.

Рекомендовані товари