Чай чорно-червоний Золотий Юньнань.
Високоякісний червоний чай з провінції Юньнань з темно-золотистим прозорим настоєм готового напою, оксамитовим смаком, з м'яким медовим післясмаком і тонким ароматом з нотами сухофруктів.
Історія та легенди: Золотий Юньнань, чорно-червоний чай з Юньнань, гірничої та хмарної провінції на півдні Китаю. Коли саме там почали вирощувати цей чай з золотими верхівками - сказати складно. Однак саме цей сорт за багато років придбав заслужену популярність у шанувальників чаю по всьому світу. Як водиться, спочатку цей чай став популярним в Китаї, і тільки потім, з розвитком торгових відносин, став поширюватися далі. Європейці особливо оцінили цей чай за темний колір настою і дивовижний, позбавлений гіркоти, смак.
Місце та процес збору:
Цей чай вирощують в провінції Юньнань, що в Китаї. Вся провінція складається з покритих лісами гірських масивів, дуже позитивно впливає на вирощування чаю, збагачуючи листя чистим і свіжим повітрям. Збір чаю відбувається виключно руками, щоб зберегти листя від механічного впливу. Для того, щоб листя віддали всі свої соки при обробці, їх акуратно розпечують на відкритому вогні в мідному тазу. Саме після ферментації бруньки набувають свого знаменитого золотого забарвлення.
Смак, аромат та післясмак:
Коли ви розпакуєте чай «Золотий Юньнань», ви побачите скручене листя і бруньки зеленого і золотого кольору, вдихнете чистий, трав'яний аромат чаю. Завареному за правилами напою притаманні бурштиновий, темно-золотий колір і м'який, солодкуватий, іноді з легкою кислинкою смак. Чай залишить після себе тривалий післясмак квіткового пилку.
Вплив на організм:
Цей чай має м'який розслаблюючий ефект, добре підходить для людей, які часто перебувають під впливом стресових ситуацій. Він добре підходить для теплої пори року, коли немає необхідності зігрітися і розігнати кров. Смак чаю дозволяє додавати в нього мед, бажано безпосередньо в чашку, і таким чином отримувати лікувальний засіб від застуд і нездужання.
Рекомендації по заварюванню:
Заварювати чай Золотий Юньнань треба так: взяти 3-5 грамів сухої заварки на кожні 250 мл води, розігрітій до температури 95-100 ° C, і залити цією водою чайне листя в підготовленому посуді. Зазвичай найперший протік окропом використовують для того, щоб промити листя чаю, цю рідину зливають і не п'ють.
Кращий посуд для заварювання цього сорту чаю — добре підійде скляна колба, проте можна обійтися і звичайним заварювальним чайником. Чай рекомендується настоювати до 2 хвилин. Заварювати слід таку кількість порцію, яку буде випито за один раз. Тривалість заварювання може варіюватися від 20 секунд до 2 хвилин в залежності від того, яким відтінкам смаку ви віддаєте перевагу.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.