Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Дніпро, пр. Науки, б. 74
м. Дніпро, пр. Науки, б. 74
Телефони: +38 (063) 729 92 68‬
пн-пт 09.00-17.00

Готуємо каву в турці

Турка або джезва — різні назви одного й того ж старого приладу для приготування кави. Кава, яку приготували в турці, виходить щільною та міцною. В цій статті розберемо, як таку каву правильно приготувати.

Помел для турки необхідний найбільш дрібний, схожий на пудру чи муку.

Дозування кави залежить від розміру турки. Співвідношення кави до кількості води повинно бути 1:10. Тобто, якщо води 200 мл, потрібно взяти 20 г кави.
КРОК 1
Спочатку насипте в турку мелену каву. Потім залийте всередину холодну воду трішки нижче місця, де починаєть звуження горла турки, щоб залишилось місце для підняття крема (пінки), та добре перемішайте.

КРОК 2
Поставте турку на плиту.

КРОК 3
Коли температура води наблизиться до моменту закипання, в турці почне підніматись крема (пінка). В цей момент необхідно зняти турку з плити та перелити в чашку.
УВАГА! Не кип'ятіть каву. Це вб'є весь смак напою. Краще всього підійде мідна турка для приготування кави. Вона обов'язково повинна бути покрита зсередини харчовим оловом або навіть сріблом. Це роблять для того, щоб при зіткненні кислого середовища кави з міддю не утворювались солі, які шкідливі для людини. Детальніше про те, яку турку для кави обрати читайте в нашій іншій статті в Журналі про каву.  

 


Супутні товари
Схожі статті

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре