Зернова кава з Бурунді AA (англ. - Burundi).
Кава арабіки Бурунді АА - це справжнє диво смаку. Її неповторний смак та аромат перенесуть вас на сонячні пагорби Східної Африки, де вирощуються найкращі сорти кави.
Цей сорт кави має вишуканий та унікальний смак, який складається з нот зеленого яблука, зеленого винограду, шипшини та чорного чаю. Його насичений та приємний смак розкривається поступово, з кожним ковтком ви зможете відчути нові нюанси та відтінки.
Ноти зеленого яблука та винограду відчуваються в перші секунди після ковтка, даруючи свіжість та жвавість. Згодом, смак кави доповнюється нотами шипшини, яка надає напою легкої кислинки та додає витонченості. На завершення, ви відчуєте насиченість та глибину смаку чорного чаю, яка додасть каві аристократизму та вишуканості.
Крім того, кава арабіки Бурунді АА має неперевершений аромат. Якщо ви закриєте очі та зануритеся в світ кавових ароматів, то зможете відчути ноти сухофруктів, карамелі та квітів. Цей аромат надихає на нові звершення та відкриває нові горизонти.
Солодкість ■■■□□
Аромат ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Кислотність ■■■□□
Отже, кава арабіки Бурунді АА - це справжнє диво, яке перенесе вас в світ нових відчуттів та відкриттів. Відчуйте неперевершений смак та аромат кави з нотами зеленого яблука, винограду, шипшини та чорного чаю - замовляйте на сайті Mercato уже зараз та насолоджуйтеся справжнім смаком Східної Африки.
Чудово підійде для заварювання в чашці, турці, гейзерній кавоварці, альтернативі та кавомашині.
Країна походження
Кава - це один з найулюбленіших напоїв усіх часів. І якщо ви шукаєте найкращу каву з унікальним смаком та ароматом, то кава з Бурунді від Mercato - саме те, що вам потрібно.
Бурунді - це країна в Східній Африці, яка знаходиться в центрі Африканського розлому. Країна відома своїми гірськими районами, які створюють ідеальні умови для вирощування кави. Пісковий грунт, висока вологість та холодний клімат - все це дозволяє кавовим зернам розвиватися повільно та розвивати унікальний смак та аромат.
Збирання кави в Бурунді - це складний та ретельний процес. Кавові зерна збирають вручну з кущів та сушать на сонці, щоб забезпечити максимальну якість та смак кави. Після того, як кавові зерна сушаться, вони обсмажуються за спеціальною технологією, яка дозволяє зберегти всі найкращі властивості кави.
Сорт кави з Бурунді від Mercato - це дійсно унікальний напій з насиченим та глибоким смаком. Він має ноти горіхів, шоколаду та фруктів, що робить його досить сильним та насиченим. Якщо ви любите каву з глибоким смаком та насиченим ароматом, то цей сорт кави точно вам сподобається.
Кава з Бурунді - це також ідеальний вибір для тих, хто шукає екзотичні напої. Цей напій має неповторний смак та аромат, який можна легко розпізнати серед інших сортів кави. Якщо ви хочете спробувати щось нове та незвичайне, то кава з Бурунді - це саме те, що вам потрібно.
Замовляючи каву з Бурунді на сайті Mercato, ви можете бути впевнені в якості та свіжості товару. Ми пропонуємо тільки найкращі сорти кави з усього світу, тому ви можете бути впевнені, що отримаєте саме те, що хотіли.
Отже, якщо ви шукаєте найкращу каву з унікальним смаком та ароматом, то кава з Бурунді від Mercato - це саме те, що вам потрібно. Замовляйте вже зараз та насолоджуйтеся справжнім смаком африканської кави!
Умови зростання
Більшість кавових дерев у Бурунді – це червоний бурбон. Через те, що кавові плантації стають все менше, старіння підщепи - дуже велика проблема в Бурунді. Багато фермерів мають дерева старше 50 років, але з невеликими ділянками для обробітку важко виправдати повне припинення виробництва дерев на 3–4 роки, необхідні для нових посадок, щоб вони почали давати врожай. Щоб спонукати фермерів оновити свої посадки, Bugestal закуповує насіння в Інституту агрономічних наук Бурунді (ISABU), відкриває розсадники та продає саджанці фермерам за ціною або нижче. У 2018 році Gihere CWS виробила 33 800 саджанців, внаслідок чого їхнє загальне виробництво з 2014 по 2018 рік склало 113 249 саджанців.
У період збирання врожаю вся кава збирається вручну. У більшості сімей всього від 200 до 250 дерев, і збирання врожаю майже повністю здійснюється сім'єю. Bugestal знає, що навіть невеликі відстані можуть зайняти багато часу і дорого для дрібних фермерів, і вони знають, що отримання вишні відразу після збирання врожаю має вирішальне значення для якості. Таким чином, дрібні фермери можуть приносити свою вишню або безпосередньо на центральну станцію миття (CWS), або на один із 10-15 пунктів збору, розташованих на всій території вирощування. Фермерам платять однаково за якісну вишню, незалежно від того, куди вони привозять свою вишню. Таким чином, фермери не перебувають у невигідному положенні через своє місцезнаходження, і Bugestal бере на себе витрати на транспортування до CWS.
Висота зростання: 1500 - 1800 метрів.
Збір
Приблизно 70% загального врожаю кави в Бурунді перероблюється повністю промитим, як ця партія. Гарантія якості починається, коли фермери доставлять свою вишню. Усі боби розливаються у невеликі відра, що є першим кроком до перевірки її якості. Bugestal як і раніше закуповує плаваючі елементи (пошкоджені, недозрілі і т. д.), але відразу поділяє ці дві якості і продає лише плаваючі сорти вишні В-якості. Після плавання якісніша вишня знову сортується вручну, щоб видалити всі пошкоджені, недозрілі та перезрілі вишні.
Після сортування вишня видаляється із целюлози протягом 6 годин з моменту доставки. Під час варіння вишня поділяється на високоміцні та низькосортні за щільністю на тридисковому подрібнювачі Mackinon, обладнаному додатковим розділовим диском. Потім кава ферментується у воді із найближчого струмка протягом 10-12 годин, залежно від температури навколишнього середовища. Кваліфіковані агрономи регулярно перевіряють боби вручну, щоб гарантувати, що бродіння зупинено у потрібний час.
Після завершення бродіння кави пропускають через промивні та сортувальні канали. У міру проходження бобів через канал прокладено дерев'яні бруски, що перешкоджають проходженню бобів певної густини.
Потім зерна вирушають на столи для сушіння, де вони повільно сохнуть протягом 2-3 тижнів. Складачі перевіряють сушені боби на предмет пошкоджених або дефектних бобів, які могли бути пропущені під час попередніх перевірок якості. Боби накривають брезентом під час дощу, у найспекотнішу частину дня та вночі. На столі квасоля просушена до 11,5%.
Після висихання пергаментна кава пакується в пакети та відправляється на склад. Команда експертів Bugestal оцінює кожну партію (розділену по станції, дню та якості) у лабораторії. Відстежуваність станції, дня та якості підтримується протягом усього процесу.
Збір урожаю: квітень - липень.
Обсмаження кави
У нас тільки свіже обсмаження. Зерна кави обсмажені на власному виробництві із застосуванням інноваційних технологій «Air Roast System». Застосування даної технології обсмаження дозволяє максимально зберегти кавові масла, антиоксиданти (формують тягучий смак кави) та алкалоїд тригонелін (при обсмаженні створює унікальний аромат), які дають нам чистий смак і аромат кави. Свіжообсмажена кава протягом тяжня "дихає" (відлежується) у спеціальних бочках з харчової пластмаси, а потім запаковується на автоматичній лінії в пакети з клапаном, які дозволяють прекрасно зберегти смакові властивості зерен.
Як приготувати
Фермерську каву ми рекомендуємо готувати з використанням домашніх кавоварок і альтернативних способах заварювання (кемекс, аеропрес,т.д.). Дуже смачна та ароматна кава виходить також при заварюванні в турці (джезві) та гейзері.
Зернова або мелена
Помел ми робимо безкоштовно в залежності від вашого способу приготування та особистих вподобань.
Як купити
Купити якісну каву в зернах Бурунді (англ. - Burundi) в упаковках 100, 250 грам і 1 кілограм з доставкою по Україні ви можете в нашому інтернет-магазині Mercato. Обирайте необхідну вагу, кількість та оформте замовлення.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.