Травʼяний Гречаний Чай.
Натуральний чай із насіння татарської гречихи.
Трав'яний Гречаний чай – це легендарний старовинний чай з насіння татарської гречки.
Напою приписують майже чудодійні властивості: насіння гречки звичайної багаті вітамінами і мікроелементами та займають міцні позиції в здоровому харчуванні багато років.
Ку Цяо Ча запам'ятається з першого ковтка: нічого подібного ви не куштували. Легкий та прозорий настій ніжно-солом'яного кольору. В ароматі - рослинні ноти, а обсмаження надало йому несподівані відтінки шоколаду та солодкої цукрової кармелі.
Він дуже легко п'ється, ви не помітите, як зникне третя чашка чаю. Та не хвилюйтеся: Ку Цяо Ча не містить кофеїну, тому безпечний для ваших судин.
Корисні властивості гречаного чаю та правила його вживання

Чай з гречки: напій, який можна і пити, і їсти
Для виробництва гречаного чаю використовують татарську чорну гречиху. Її насіння за розміром меньше, а за складом – дорожче. Татарська гречиха містить більше рутина, а також кверцитрин. Готувати з неї відвар придумали в Китаї, ориєнтовно в XII столітті. Сьогодні чорна гречка найбільш розповсюджена в гімалайському та інших регіонах Південно-західного Китаю, а також користується великим попитом в Кореї та Японії.
Гречаний чай можна поділити на два види – темний и світлий. Щоб отримати темний, молоде насіння татарської чорної гречихи, акуратно зібрані без домішок листя та стебл, піддають слабкому обсмаженню. Світлий гречишний чай являє собою необсмажені зерна, які покупець повинен довести до готовності сам. Ще один – відносно новий варіант стосовно Ку Цяо – це гречиха в гранулах. Цілі зерна подрібнюють та формують в невеликі грудочки, які стають майбутньою заваркою. Як цілі зерна, так і гранули можуть бути розфасовані по окремим порціонним пакетам або продають в одній великій упаковці.
Щоб отримати темний гречаний чай, зерна татарської гречихи піддають слабкому обсмаженню.
А тепер про те, чому гречаний чай став таким популярним за межами Китаю, чому його так полюбили адепти здорового способу життя.
Користь та шкода гречаного чаю.
Китайці не просто так почали готувати відвар з чорної гречихи – не маючи ніяких наукових лабораторій та мікроскопів, не знаючи, який склад цього злака ,вони вже тоді виявили його високу цінність для підтримки хорошого здоров'я. На сьогодні ж достовірно відомо, що Ку Цяо дійсно є суперфудом тому, що містить вітаміни А, В, Е, РР, калій, кальцій, мідь, залізо, алюміній, ванадій, магній, марганець, фосфор, цинк, натрій та хром, а також рутин, клітковину, білок и флаваноїди.
Виробники швидко відреагували на популярність чорної гречихи та запропонували на ринок гранульований продукт, який набагато зручніше заварювати
Не дивно, що такий багатий склад наділив гречаний чай цілим рядом супервластивостей:
- Очищати від токсинів, виводити зайву рідину, поліпшувати метаболізм та сприяти зниженню ваги;
- Зміцнювати судини та серце, підвищувати згортання крові;
- Нормалізувати работу шлунково-кишкового тракту;
- Підвищувати імунітет та боротися з запальними процесами.
Але, як і будь-який напій, Ку Цяо потрібно пити в міру. Кращий варіант спілкування з ним – циклічно. Щоб отримати максимальну користь від активних компонентів гречихи, спеціалісти радять заварювати його кожного дня по три раза протягом місяця, а потім обов'язково зробити перерву (не меньше 2 тижнів). А ось людям з хронічними хворобами ШКТ в стадії загострення краще проявити обережність при вживанні гречишного чаю - в деяких випадках він може посилити їх прояв, тому не займайтеся самолікуванням без консультації лікаря. Також Ку Цяо протипоказаний людям з підвищеним згортанням крові.
Щоб отримати максимальну користь від гречишного чаю, його радять пить не менше трьох раз на день протягом місяця
Як правильно заварювати гречишний чай?
Якщо зерна гречихи вже були обсмажені, їх можна заварювати відразу – 1 ч.л. на 1 склянку кип'яченої води, що вистигла до 90 °. Настій разливають в чашки через 3-4 хвилини. Сирі зерна слід заздалегіть обсмажити, а потім слідувати тій же схемі.
Незалежно від початкового виду гречих, перезаварювати її можна до трьох разів. Цікавою особливістю цього чаю є те, що після отримання настою, зерно, що залишилося можна з'їсти. Так, як звичайну варену гречку. Тільки це буде набагато корисніше!
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.